Eriks tankar om guldet 23 dec 2019

Jag har fått äran att skriva ner några av mina tankar om den fantastiska säsongen 2019 och vad passar då bättre än att få säga tack för en magisk säsong till alla Djurgårdare – inte mycket enligt mig! Så detta är vad jag knopade ihop i mina egna anteckningar strax efter en oförglömlig dag i Norrköping:

Hoppas ni njuter lika mycket av SM-Guldet som jag gör. Vi alla Djurgårdare är verkligen värda detta! Jag trodde inte att vi skulle stå här med Lennart redan 2019 när vi jobbade hårt för att lansera Insamlingsstiftelsen från vinter 16/17. Tänkte att plats 6-3 var rimligt denna säsong. Jag är euforisk över att ha haft fel om vår sportsliga potential 2019, vilken prestation Djurgården Fotboll har gjort!Detta är helt klart det guldet som betyder mest för mig personligen. Jag hade inte alls upplevt samma motgångar som Djurgårdare innan de förra gulden. Jag började följa DIF mer aktivt i fotboll runt år 2000 i Superettan och sedan gick det av bara farten så hade DIF tagit 3 SM-guld och 3 cuptitlar fram tills hösten 2005. Tycker vi kändes nästan ostoppbara och det var en underbar, härlig och surrealistisk tid. Lite så att jag började förvänta mig guld varje år. Glad för att jag fick bli så bortskämd - tack för det Djurgården!

Efter 2008 och framåt har det varit tufft men kärleken har ändå alltid funnits där - alltid oavsett! Magsåren 2009 och 2013, konkurshot, arenafrågan, derbyfacit på 10-talet. Det har varit en känslomässig berg-och-dalbana. Såklart har det mellan 2008 - 2017 funnits massor av glädjeämnen, gemenskap och kärlek. Det kommer alltid finnas inom Djurgårdsfamiljen - oavsett hur det går sportsligt. Jag älskar den gemenskap vi har tillsammans!Är så imponerad över att det har tillkommit så många unga Djurgårdare under 10-talet som är så hängivna - trots många motgångar. Tjejer och killar som stått kvar och säkert fått höra en hel del från andra supportrar i staden och ändå gett allt för föreningen trots att de i många stunder varit ett sånt mörker. Djurgårdare som inte fått sin start under en sådan framgångsvåg som jag hade turen att få uppleva som ung vuxen. Jag är så glad för alla dessa Djurgårdare som nu får avsluta 10-talet med både en underbar cuptitel och ett magiskt SM-guld. Det är ni så otroligt värda!

Hatten av till er!

Bosse - Henke, ja var ska man börja? Ni kom in när föreningen hängde på en skör tråd - tog massor av tuffa beslut - kämpade och la ner er själ - vände på riktningen på ett sett som är så otroligt imponerande! Skaffar en av landets absolut bästa ekonomier med hårt jobb, små medel och briljanta beslut utan att riskera föreningens framtid. Ni jobbar långsiktigt, bygger lag, stab och kansli i harmoni. Jobbar med en ekonomi i balans. Lyckas med en mindre budget (i förhållande till några andra klubbar/föreningar) få ihop denna lagmaskin, stab och kansli som går hela vägen och som på ett så välförtjänt sätt går och skriver historia! Har inte ord nog att beskriva hur tacksam jag är mot er för det ni gjort och gör för Djurgårdens IF!Alla ni eldsjälar på kansliet och ungdom som lägger ner så otroligt mycket mer tid och kärlek än ett vanligt jobb! Jag blir tårögd när jag tänker på hur mycket ni förtjänar denna framgång. Stort tack till er för det ni gör för förening som vi älskar! 

Alla ni som bidrar till föreningen ideellt på olika sätt - vilket hjärta ni har! Jag vet att vi aldrig skulle vara där vi är utan er.

Alla Djurgårdare som reser land och rike runt för DIF - alltid oavsett. Jag är så otroligt imponerad av er. Ni ger mig glädje och stolthet varje dag, tack!

Styrelsen - att styra en verksamhet rätt är avgörande. Med lugn, tålamod, smartness och långsiktighet. När vi inte hör så mycket om styrelsen betyder det oftast att allt fungerar. Jag är glad att jag inte hör så mycket om styrelsen, det betyder att ni är fantastiska!

Kim, Thomas, Hugo, Viktor, Matte, Christian, Kalle, Nikos och ni andra på Kaknäs - vilket jobb ni gjort! Hatten av för Sveriges bästa ledarstab. Det ska bli så kul att få följa era genidrag nästa år. Stort lycka till - vilken häftig utmaning det blir 2020! 

Spelarna - ni är bäst i Sverige, ni har skrivit historia, för evigt tacksam mot er! Kör hårt nästa år och stort lycka till i Champions League-kvalet! Vi kommer följa med er överallt!Till alla er givare där ute som bidragit till att vi redan första året passerade ett draget belopp på precis över en miljon kronor - stort tack till er! Pengar jag tror att vår sportsliga ledningen kommer kunna göra något eller några väldigt bra saker för.

Stort tack till mina kollegor i insamlingsstiftelsen - jag är så imponerad av er! Vilket underbart jobb ni gjort och gör! 
Vi borde så klart haft kryssdragning vid guldmatch... Lätt att vara efterklok. 

Till alla er som delar och sprider Insamlingsstiftelsen - ni är ovärderliga och tack vare er har vi blivit så många och fortsätter att växa, stort tack till er!

Alla Djurgårdare därute - vilken förening vi har att vara stolta över! 1891 - på
Alberget 4A - i hjärtat av Stockholms stad - där bildades vi. Jag får rysningar när jag tänker på allt som Djurgårdens IF lyckats med och bidragit med sedan grundandet.

Vilken nutid vi får uppleva - 2 titlar på 10-talet - det gör oss till bäst i stan. 8 titlar på 2000-talet gör oss till bäst i Sverige!

Den kärleken och passion vi tillsammans skapar på stan, hemma på Tele2 och runt om i Sverige är det bästa jag vet!

Vi har alla förutsättningar att etablera Djurgården Fotboll i toppen för många år framåt. Låt oss göra det tillsammans! Den magiska inramningen vi fick uppleva på den slutsålda sista hemmamatchen i år kan vi tillsammans skapa många gånger igen. En hel arena, gammal som ung, som hoppar och sjunger med till "Förevigt Djurgården" - sådan otrolig stolthet, kärlek och passion! Det är upp till oss att avgöra vilka förutsättningar vi ger vårt älskade Djurgården. 

Vi inom Insamlingsstiftelsen hoppas så många som möjligt unnar sig säsongskort. Finns inte möjligheten till den ynnesten - stötta på det sätt ni kan. Ta med familj och vänner på matcherna och bidra till den positiva stämningen som bara Djurgårdsfamiljen kan skapa.

Nu laddar vi inför 2020 som regerande mästare och med ett Champions League-kval att se fram emot, längtar otroligt mycket redan! Kärlek, värdighet och respekt.Vill passa på att önska alla en god jul & ett riktigt gott nytt år!

Jag tror framtiden är blårandig!

Skriven av: Djurgårdshjärtat